Adobe представи официално в България Acrobat 9

Adobe Systems Incorporated, в лицето на своите представители Selami Guel (Регионален мениджър за Централна и Източна Европа и Турция), Mirko Ledic (Мениджър за Адриатика и Унгария) и Zoran Imiragi (Сертифициран инструктор и презентатор на Adobe) представиха официално днес в България фамилията софтуерни продукти Adobe Acrobat 9.

В отговор на съвременните изисквания, новата версия на продуктите трансформира процеса на създаване и споделяне на интерактивни документи. Както Selami Guel отбеляза „Adobe предлага на своите потребители за първи път уникална възможност да използват технологията Adobe Flash в PDF файлове”. Това превръща създаването на PDF портфолио в достъпен, креативен и надежден начин за обмяна на идеи и документи в реално време навсякъде по света.

Mirko Ledic от отдел "Продажби" представи новата концепция за PDF портфолио. Acrobat 9 предлага инструменти, чрез които бизнес потребителите могат да обединяват различни по тип файлове като документи, видео, звук и дори 3DPDFфайл. След това могат да изберат готово или създадат свое оформление на изходния файл, като добавят навигация и изградят цялостния външен вид в съответствие с търговската си марка. В резултат изходяща комуникация като търговски предложения, юридически документи и съпътстващите ги допълнителни файлове придобиват много по-персонализиран и привлекателен вид. обекти в един компресиран.

Zoran Imiragi демонстрира пред присъстващите възможностите, които Acrobat 9 предлага - достъп до онлайн сътрудничество и работа по един и същ PDF документ в реално време през Acrobat.com – нов пакет от онлайн услуги, чиято Бета версия Adobe анонсира по-рано. Потребителите могат да използват Acrobat.com за съхранение и споделяне на файлове, както и да събират коментари и редакции по общ документ в реално време чрез AdobeBuzzword, да използват услуга като Adobe ConnectNow - инструмент за провеждане на уеб конференции, който осигурява достъп до десктопа на събеседника, конферентна връзка с видео и аудио и вграден чат клиент.

Продуктовото семейство на Acrobat 9 включва софтуерните продукти Acrobat 9 Standard, Acrobat 9 Pro и Acrobat 9 ProExtended. Най-богатият на функционалност член на семейството, Acrobat 9 Pro Extended, включва в себе си AcrobatPresenter – софтуер за лесно трансформиране на Microsoft PowerPoint документи в мултимедийни презентации под формата на PDF файл.

Всички продукти от семейството на Adobe Acrobat 9 се предлагат на българския пазар чрез дистрибуторите BMG (www.bmg.bg) и BBS (www.bbs.bg) и партньорите на Adobe Systems в страната.